Voorwaarden vergunning 2017

Visvergunning t.b.v. de leden van de M.H.V. 2017

De Montfoortse Hengelsport Vereniging verleent aan de bij haar aangesloten leden te vissen in de genoemde wateren, volgens de bepalingen en in combinatie met de landelijke vispas van Sportvisserij Nederland.
1.De Gracht tussen de Achterbaan en het Kleine Bospad.
2.De Gracht nabij het busstation.
3.De Grote Gracht (langs de Provinciale weg).
4.De Gracht om het kasteel.
5.De Voorgracht langs de Julianalaan en uitmondend in de rivier de Hollandse IJssel.
6.De Montfoortse Vaart vanaf de schutsluis tot aan het begin van Cattenbroek.
7.De vijver tussen de wijken Tabakshof 1 en 2.
8.De singels en sloten in de wijk Hofland.

Het is verboden:
-Gevangen vis mee te nemen, deze moet zo snel mogelijk in hetzelfde water worden teruggezet Voerplekken te maken en te vissen met aardappelen, mais, noten en zaden
-Zich met een vaartuig/voerboot op het water te bevinden m.u.v. de Montfoortse Vaart.
-Te vissen met zwaarder lood dan 65 gram en vast lood.
-Te vissen met een gevlochten lijn (algemeen verbod).
-Karper te bewaren in een bewaarzak (dit geldt niet tijdens wedstrijden georganiseerd door de MHV).
-De hengels onbeheerd achter te laten.
-Lipgriptang voor snoek te gebruiken.

Bepalingen:
-De controleur is bevoegd om te vragen de hengel op te halen om aas, lood, e.d. te controleren.
-De hengelaars zijn aansprakelijk voor eventuele schade, aangebracht aan de oevers.
-Eenieder is verplicht afval op te ruimen.
-Het vissen op roofvis is alleen toegestaan met 2 hengels max. afstand 5 meter uit elkaar, voorzien van kunstaas of dood getakeld aas in het tijdvak van 1 september tot 1 maart (2 dreggen verplicht).
-Het is niet toegestaan “vrij” te vissen tijdens de door de M.H.V. georganiseerde wedstrijden
-Nachtvissen in de Gracht is voor leden toegestaan van 1 april tot 1 november.
-Alle georganiseerde wedstrijden dienen vooraf de toestemming van het bestuur te hebben.
-Karper vissers dienen verplicht een onthakingsmat bij zich te hebben.
-Deugdelijk schepnet voor alle visserij

Telefoonnummers Bestuur MHV:
Voorzitter: Piet Schouten (0348-552746)
Secretaris: Bert de Jong (0348-472406)
Penningmeester: Frank van Rooijen (030-2218310)
Bestuurslid en wedstrijdzaken: Joop Wijman (0348-474063)
Bestuurslid en karperzaken: Gerard Korll (030-6662472)
Email: bertenannekedejong@hotmail.nl